Last Updated: Thursday, 04 April 2024 15:35

Mikä?

Myrskyvaroitus.com näki päivänvalon kesällä 2008 ja yhdisti Myrskyareena, Myrskyboksi -verkkosivut sekä Taivasasioita-blogin internetin laajimmaksi suomenkieliseksi myrskytietopalveluksi. Samassa yhteydessä kokonaisuutta täydentämään tuli neljä kertaa päivässä päivittyvä numeerisia malliennusteita Suomen alueelle tarjoava www-sivu sekä laaja myrskytietopalvelu, jossa on Myrskyareenalta ja Myrskyboksista tuttuja artikkeleita sekä kotimaisia rajuilmoja käsitteleviä julkaisuja. 

Ketkä?

A-J Punkka 

Ilmatieteen laitoksen meteorologi, joka laatii työssään kaikelle kansalle tuttuja säävaroituksia, tutkii kesäisiä rajuilmoja sekä työskentelee häiriötilanteisiin varautumisen parissa. Tehnyt kaikki akateemiset opinnäytteensä väitöskirjaan saakka laajoista ukkospilvijärjestelmistä. Ylläpiti Myrskyareena-sivustoa lähes 10 vuotta ja aloitti kesä- ja talvimyräköihin keskittyneiden ennusteiden laadinnan Suomessa viime vuosikymmenen alkupuolella. Ykkösharrastuksina ovat pysyneet vuodesta toiseen ilmakehäkuvaus sekä myrskybongaus.

Paavo Korpela

Ukkosista perinpohjin kiinnostunut Ilmatieteen laitoksen meteorologi, joka laatii työssään säävaroituksia sekä kehittää rajuihin sääilmiöihin liittyviä palveluita ja meteorologien työkaluja.

Jari Tuovinen

Ilmatieteen laitoksen Sää- ja turvallisuuskeskuksen meteorologi, jolla erityisinä kiinnostuksen kohteina trooppiset hirmumyrskyt ja suuret rakeet. Hurrikaaneja on tullut seurattua jo vuodesta 1992 (Andrew iski Etelä-Floridaan) ja on omakohtainen myrskykokemuskin olemassa (trooppinen myrsky Mitch Floridassa 1998). Viime vuosina tullut tutkittua myös raesateiden ja toisaalta suurien rakeiden (2 cm tai suurempien) esiintymistä Suomessa.

Yhteystiedot ja palaute

Sivuston sisältöä, ennusteita ja niiden laatua tai mitä tahansa ilmakehän rujompaa puolta koskevat kysymykset ja kommentit ovat tervetulleita. Pikapalautetta voi jättää blogia tai ennusteita kommentoimalla tai sähköpostilla osoitteeseen myrskyvaroituscom ät gmail piste com.

Myrskyvaroitus.com toivottaa viihtyisiä hetkiä kotimaisen äärevän sään parissa!